Telecoaching: zo veraf, maar toch zo dichtbij

Je mondhoek die omhoog gaat, je pupillen die ineens groter worden, je ogen die lichtjes dichtknijpen, je kijkt weg of je kijkt juist heel indringend. Je gezicht spreekt boekdelen. Daar waar ik in een live coaching let op de gehele lichaamshouding, stel ik mijn vragen in een telecoaching naargelang jouw gezicht spreekt. Zo weet ik wanneer ik door moet vragen, moet pauzeren of juist een stilte kan laten vallen. Jij bent nog altijd het middelpunt. Voor mij zijn beide manieren even effectief. 

We evalueren zo snel in technologie, waarom zouden we life changing coaching niet mee kunnen evalueren? De coaching verloopt hetzelfde zoals bij een live coaching, het enige verschil is het scherm dat ons verbindt.  Het lijkt misschien een uitdaging maar voor sommigen voelt het juist heel bevrijdend dat ze vanop een veilige afstand door hun ‘problemen’ kunnen werken. Het enige dat ik van de client vraag is dat ze tijdens de telecoaching niet gestoord kunnen worden zodat de coaching in alle rust kan verlopen. 

Mijn gedachtegang blijft ongeacht of het live of telecoaching is: de oplossing zit in jou en samen gaan we deze oplossing vinden.  

Liefs,

Renée