Hoe omschrijf jij jezelf, en hoe zouden anderen dat doen?

SPIEGELTJE SPIEGELTJE AAN DE WAND, WIE ZIE IK AAN DE OVERKANT

In mijn vorige blog sprak ik al hoe we onszelf kunnen herdefiniëren. Ik heb al een paar vragen aangereikt om je op weg te helpen. Ik zal ik je de komende blogs nog meer uitdagen om je grenzen te verleggen en binnen of juist buiten de lijntjes te kunnen kleuren.

Beschrijf jezelf eens zo uitgebreid mogelijk. Benoem eens wie je bent, waar je voor staat, en waarom dat belangrijk is voor jou. Welke waarden vind je belangrijk in het leven en waarom heb je bepaalde overtuigingen. Waarin wil je nog bijleren, want we zijn nooit uitgeleerd. Waar heb je spijt van; is het een gebeurtenis waar je van geleerd hebt en nu anders zou doen of kan je er nu nog van bijleren en er lering uit trekken?

Als je al je rollen afpelt, wie ben je dan? Want rollen zijn gemakkelijk op te noemen; je bent moeder/vader, zus/broer, vriendin/vriend en werkzaam in bedrijf X. Maar als we ons ontdoen van onze rollen, wie zijn we dan? Wat voor een soort moeder of collega ben jij? Hecht je belang aan je familie en collega’s? Is zingeving of geld verdienen in je werk de overtuigende factor? Welke waarden wil jij je kinderen meegeven? 

Vraag aan 3 mensen in je omgeving om ook een uitgebreide beschrijving te maken van jou. Het liefst neem je mensen die je oprechte en verbindende feedback willen geven. Dit kan de spiegel zijn die we soms nodig hebben om te groeien. 

Liefs,

Renée