Eerst en vooral, wie is Renée?

Je zou Renée kunnen omschrijven in een paar woorden. Goedlachs, krachtig, echt, bijvoorbeeld. Maar wat zeggen die woorden als je iemand niet persoonlijk kent? Ik nodig je uit om Renée te zien door de bril van een diepe vriendschap.

Ik ontmoette Renée op een moeilijk punt in mijn leven. Terwijl de tranen nog in mijn ogen stonden klopte zij op de deur van mijn nieuwe appartementje. “Hey, gaat het wel? Ik woon hierboven.” Het is niet meteen een eerste indruk waar je voor zou tekenen, maar toch voelde ik me niet gegeneerd bij die blonde jonge vrouw met haar ontwapenende blik en Nederlandse tongval. En dus deed ik haar mijn verhaal.

Bij die eerste kennismaking en nog vele keren daarna luisterde Renée zonder oordelen naar me, terwijl een paar koppen dampende thee ons gezelschap hielden. Na thee en praten kwam het lachen, om alledaagse flaters, om vreemde situaties, om kleinigheden en om onszelf.

En tussen dat praten en lachen door ontstond een nieuwsgierig zoeken naar nieuwe wegen en ontdekten we onze eigen mogelijkheden, onze eigen kracht. Wie had ooit kunnen denken dat je daar alleen een Renée en liters thee voor nodig had?

Waarom ik coach ben geworden

Ik wist al van jongs af aan dat ik met mensen bezig wilde zijn. De manier waarop was me nog niet helemaal duidelijk.  Ik hoopte daar achter te komen door psychologie te gaan studeren, maar dat werd me afgeraden. Volgens mijn omgeving zou mijn wiskunde niet sterk genoeg zijn en zou ik het niet redden met statistiek en economie. Dus ging ik voor een richting zonder cijfers, maar met mensen: hotelmanagement. Wat dat menselijke aspect betrof bleef ik echter op mijn honger zitten en daarom stroomde ik vervolgens toch nog door naar de universiteit.

In de richting Sociaal-Economische Wetenschappen (specialisatie armoedebestrijding) voelde ik me eindelijk op mijn plaats en werd mijn natuurlijke interesse in mensen weer aangewakkerd. Vreemd dus, dat ik na mijn afstuderen in de logistieke sector belandde en opnieuw verder afdreef van mijn droom om mensen te coachen. Tijd voor een echte omslag, besefte ik. Het werd opnieuw een opleiding, en sinds ik Life Changing coach, kindercoaching, hypnose en chakra – en aurahealing gevolgd heb voel ik dat dit het is.

Nu kan ik met opgeheven hoofd zeggen dat ik mijn droom heb waargemaakt. Mensen begeleiden om geluk te ervaren, hun flow te vinden, hen helpen om oud zeer los te laten en nieuwe kansen te grijpen. Geluk zit in ieder van ons, alleen zal je de luiken zelf moeten openzetten. Ik help je daar graag bij.

Mijn waarden als coach

verantwoordelijkheid

Verantwoordelijkheid

Er is een pad voor iedereen. Deze is nog niet volledig uitgestippeld maar heeft wel al vorm. Het pad is altijd in beweging door de keuzes die we maken en door de dingen die we tegen komen. Om je pad te kunnen bewandelen zal je verantwoordelijkheid moeten nemen en keuzes moeten maken. Achter iedere bocht staan er nieuwe verrassingen op ons te wachten. Neem jij deel aan deze spannende, verrassende, mooie maar soms ook verdrietige expeditie?

Het is aan jou de keuze of je vooruit gaat

respect

Respect

Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. We zijn allemaal gelijkwaardige en prachtige mensen op deze aarde.

Deel een lach en geef elkaar een hand

Veiligheid

Het pad geeft ons leuke, mooie en gelukzalige momenten, soms ook minder aangename momenten. Het zijn niet die gelukkige momenten die ons stil laten staan maar juist die niet makkelijke situaties. In een veilige omgeving, daar waar jij centraal staat, waar je je emoties mag tonen, daar waar bij stil gestaan moet worden, daar waar je verantwoordelijkheid neemt om te kunnen groeien, staat voor mij centraal.

Want jij bent het waard om voor stil te staan

Connectie en liefde

In deze razendsnelle wereld waar de online wereld meer aanwezig kan zijn dan de echte wereld, sta ik voor echte connectie en echte liefde. Connectie en liefde voel je door je lijf stromen. Wat voel je als je iemand ziet die je lang niet meer hebt gezien, wat voel je als je een oprechte daad van liefde geeft of mag ontvangen, wat gebeurt er met je als dit onvoorwaardelijk gebeurt?

Ik mag volledig mezelf zijn in onvoorwaardelijke liefde

integriteit

Integriteit

Als we niet oprecht en eerlijk zijn, zal het pad ons blijven testen door obstakels op onze weg te gooien. We kunnen pas verantwoordelijkheid nemen, anderen en jezelf met respect behandelen en veiligheid voelen als we eerlijk en oprecht naar onszelf zijn. Het is niet gemakkelijk om de werkelijkheid onder ogen te zien, en als we dit al doen dan komen daar soms heftige emoties bij te pas, maar hoe mooi is het als je dit overwint en je jezelf een dikke pluim kan geven.

Eerlijkheid is de spiegel die we voorhouden naar onszelf